Puumalan yhtenäiskoulu toimii lähikouluna kunnan lapsille ja nuorille. Yläkouluun meille voivat hakea kaikki yläkouluikäiset nuoret.

Hakuaika 16.1. - 19.3.2023
Emme käsittele hakuajan ulkopuolella tulleita hakemuksia.
Oppilasvalinnat tehdään huhtikuun puoleen väliin mennessä.

Jos haluat meille oppilaaksi, täytä oppilaaksihakulomake ja palauta se rehtorille.

Liitä hakemuksesi mukaan huoltajien/huoltajan suostumus sekä kopio viimeisestä todistuksestasi. Voit myös pyytää meitä postittamaan hakupaperit soittamalla koulun kansliaan puh. 040 8230466 tai sähköpostilla anne.heiskanen@puumala.fi. Kysy tarvittaessa neuvoa ja lisätietoa koululta.

Huoltajan suostumuslomake (pdf)

Palauta hakemuksesi sähköpostilla rehtorille anniriikka.marila@puumala.fi tai postita osoitteeseen Puumalan yhtenäiskoulu, Kirkkotie 3 B, 52200 Puumala. 

Yhtenäiskoulun rehtori valitsee oppilaat viimeisimmän koulutodistuksen keskiarvon sekä käytösnumeron perusteella. Rehtori tekee oppilasvalinnat 7.luokalle keväällä. Voit hakea myös muille yläkoulun luokille. Kysy näistä hauista suoraan rehtorilta. 

TERVETULOA TUTUSTUMAAN

Järjestämme kevätkaudella 2023 tutustumispäivän halukkaille henkilökohtaisesti, johon olet lämpimästi tervetullut perheesi kanssa. Tule tutustumaan meidän koulun oppilaisiin, henkilökuntaan, kouluympäristöön sekä kauniiseen Puumalaan. 

KUSTANNUKSET

Perusopetus on Suomessa maksutonta. Perusopetukseen kuuluu myös maksuton koululounas. Puumalan yhtenäiskoulu tarjoaa oppilailleen myös maksuttoman välipalan. Oppilasmaksu on 90 euroa/kuukausi ja se sisältää asuntolassa asumisen sekä päivittäiset kolme ruokailua. Maksu peritään 10 kuukaudelta. Koulun ja kunnan järjestämä vapaa-ajan toiminta on maksutonta. Kuljetuskustannuksista Puumalaan ja Puumalasta kotipaikkakunnalle vastaavat perheet itse. Koulun retket ja niihin liittyvät kuljetukset ovat oppilaalle maksuttomia.

Oppilasmaksu laskutetaan kaksi kertaa lukuvuodessa 

Lukuvuosi 2023-2024

  • 1. erä marraskuussa 450,00 €
  • 2. erä huhtikuussa 450,00 €

PUUMALA

Puumalassa on reilut 2000 asukasta. Meillä on täällä toimivat kunnalliset peruspalvelut, monipuoliset liikuntamahdollisuudet, viehättäviä losseja ja Suomen komeimpia siltoja henkeäsalpaavine maisemineen.

Saimaa on Suomen suurin järvi ja neljänneksi suurin makeavetinen luonnonjärvi Euroopassa. Saimaa on itse asiassa kymmenien järvien labyrintti, joka levittäytyy Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueelle.

Saimaa tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Puumalan kunta on mukana Saimaa geopark -hankkeessa. Geoparkit ovat kansainvälisesti erittäin suosittuja matkailun toimintamalleja. Geoparkien tavoitteena on alueiden kestävä taloudellinen kehittäminen geoturismin avulla. Matkailullisen vetovoiman näkökulmasta geopark-alueet ovat rinnastettavissa kansallispuistoihin ja UNESCOn maailmanperintökohteisiin, vaikka geopark ei olekaan suojelualue. Geoparkin yksi tavoite on lisätä alueen asukkaiden kotiseudun tuntemusta ja arvostusta avaamalla alueen geologista perintöä ja tuomalla se osaksi paikallisyhteisöjen elämää.

(https://www.saimaageopark.fi/)

Puumalalle myönnettiin Unicefin lapsiystävällinen kunta -tunnustus vuonna 2021. Lapsiystävällisessä kunnassa lapsen oikeudet toteutuvat jokaisen alle 18-vuotiaan arjessa. Lapsen oikeuksien sopimuksessa on neljä yleisperiaatetta:

  • Syrjimättömyys
  • Lapsen edun ensisijainen harkinta
  • Oikeus elämään ja kehittymiseen
  • Lapsen näkemysten kunnioittaminen

(https://puumala.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/unicef/)