Puumalan yhtenäiskoulu toimii lähikouluna kunnan lapsille ja nuorille. Yläkouluun meille voivat hakea kaikki yläkouluikäiset nuoret.

Ota yhteyttä rehtoriiin, mikäli olet kiinnostunut tulemaan opiskelemaan kouluumme.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN

Järjestämme kevätkaudella 2024 tutustumispäivän halukkaille henkilökohtaisesti, johon olet lämpimästi tervetullut perheesi kanssa. Tule tutustumaan meidän koulun oppilaisiin, henkilökuntaan, kouluympäristöön sekä kauniiseen Puumalaan. 

KUSTANNUKSET

Perusopetus on Suomessa maksutonta. Perusopetukseen kuuluu myös maksuton koululounas. Puumalan yhtenäiskoulu tarjoaa oppilailleen myös maksuttoman välipalan. Oppilasmaksu on 90 euroa/kuukausi ja se sisältää asuntolassa asumisen sekä päivittäiset kolme ruokailua. Maksu peritään 10 kuukaudelta. Koulun ja kunnan järjestämä vapaa-ajan toiminta on maksutonta. Kuljetuskustannuksista Puumalaan ja Puumalasta kotipaikkakunnalle vastaavat perheet itse. Koulun retket ja niihin liittyvät kuljetukset ovat oppilaalle maksuttomia.

Oppilasmaksu laskutetaan kaksi kertaa lukuvuodessa 

Lukuvuosi 2024-2025

  • 1. erä marraskuussa 450,00 €
  • 2. erä huhtikuussa 450,00 €

PUUMALA

Puumalassa on reilut 2000 asukasta. Meillä on täällä toimivat kunnalliset peruspalvelut, monipuoliset liikuntamahdollisuudet, viehättäviä losseja ja Suomen komeimpia siltoja henkeäsalpaavine maisemineen.

Saimaa on Suomen suurin järvi ja neljänneksi suurin makeavetinen luonnonjärvi Euroopassa. Saimaa on itse asiassa kymmenien järvien labyrintti, joka levittäytyy Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueelle.

Saimaa tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Puumalan kunta on mukana Saimaa geopark -hankkeessa. Geoparkit ovat kansainvälisesti erittäin suosittuja matkailun toimintamalleja. Geoparkien tavoitteena on alueiden kestävä taloudellinen kehittäminen geoturismin avulla. Matkailullisen vetovoiman näkökulmasta geopark-alueet ovat rinnastettavissa kansallispuistoihin ja UNESCOn maailmanperintökohteisiin, vaikka geopark ei olekaan suojelualue. Geoparkin yksi tavoite on lisätä alueen asukkaiden kotiseudun tuntemusta ja arvostusta avaamalla alueen geologista perintöä ja tuomalla se osaksi paikallisyhteisöjen elämää.

(https://www.saimaageopark.fi/)

Puumalalle myönnettiin Unicefin lapsiystävällinen kunta -tunnustus vuonna 2021. Lapsiystävällisessä kunnassa lapsen oikeudet toteutuvat jokaisen alle 18-vuotiaan arjessa. Lapsen oikeuksien sopimuksessa on neljä yleisperiaatetta:

  • Syrjimättömyys
  • Lapsen edun ensisijainen harkinta
  • Oikeus elämään ja kehittymiseen
  • Lapsen näkemysten kunnioittaminen

(https://puumala.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/unicef/)