Meidän koulumme oppilailla, jotka tulevat kauempaa, on mahdollista asua kauniissa ja rauhallisessa järvimaisemassa. Viikot asutaan koulun vieressä sijaitsevassa asuntolassa, viikonloput ja lomat kotona. Koulullemme on hyvät julkiset liikenneyhteydet lähimmistä kaupungeista.

Asuntolassa oppilaiden huoneet ovat yhden hengen huoneita. Asukkaiden yhteiskäytössä on keittiö, wc-tilat, suihkutilat, sauna sekä pyykkihuone.

Oppilaiden asumista ja vapaa-aikaa valvovat asuntolanohjaajat. Yöaikaan yövalvoja on tavoitettavissa puhelimitse klo 22- 08 välillä.

ASUNTOLA

Meidän koulumme asuntola sijaitsee koulun välittömässä läheisyydessä. Asuntolassa on pieni oleskelutila ja keittiö, jossa on hyvät ruoanvalmistusmahdollisuudet. Asukkaiden yhteiskäytössä on lisäksi wc-tilat, suihkutilat, sauna sekä pyykkihuone ja langaton maksuton internetyhteys. Oppilaiden huoneissa on sänky, kirjoituspöytä, tuolit sekä vaatekaappi.

Oppilaiden asumista valvovat asuntolanohjaajat. Yöaikaan yövalvoja on tavoitettavissa puhelimitse klo 22- 08 välisenä aikana.

Tämä takaa sen, että jos jotain sattuu, niin paikalla on aina aikuinen ihminen auttamassa.

KULJETUKSET

Puumalan yhtenäiskoululle pääsee julkista liikennettä käyttämällä lähikaupungeista. Autamme tarvittaessa kuljetusjärjestelyissä.

YHTEISTYÖ KOTIEN KANSSA

Koulumme henkilökunnan tavoitteena on, että kotien ja koulun välille muodostuu avoin, luottamuksellinen ja oppilaan opiskelua tukeva vuorovaikutus. Huoltajien ja oppilaiden osallisuus on keskeinen osa koulumme toimintakulttuuria.

Tärkein yhteydenpitoväline kodin ja koulun välillä on Wilma, jota henkilökunta käyttää päivittäin. Luokanohjaajille tai muulle henkilökunnalle voi soittaa aina tarvittaessa.

Oppilaiden huoltajille tarjotaan myös mahdollisuuksia tutustua ja osallistua koulumme arkeen esimerkiksi järjestämällä avoimien ovien päiviä. Tällaisina päivinä kauempaa koululle saapuvat huoltajat voivat halutessaan yöpyä koulun asuntolassa.

RUOKAILU

Asuntolassamme asuville oppilaille järjestetään ruokailu viisi kertaa päivässä. Kouluruokamme on terveellistä ja ravitsevaa. Tarvittaessa toteutamme myös kasvis- ja muita erityisruokavalioita niitä tarvitseville.

Aamiainen tarjoillaan aivan asuntolan välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa alkuopetuksen koulurakennuksessa. Lounas ja välipala tarjoillaan koulupäivän aikana kouluruokalassa. Päivällinen ja iltapalatarpeet tuodaan oppilaille asuntolaan. Iltapalan oppilaat valmistavat itse asuntolan hyvin varustetussa keittiössä.

Puumalan kirkonkylällä on kaksi ruokakauppaa ja muutama ravintola, jos pitsanälkä yllättää.

KERHOT 

Koulussamme on monipuolinen kerhotarjonta. Kerhoja toteutetaan vuosittain oppilaiden toiveiden mukaan. Kerhotoiminta on kaikille oppilaille maksutonta ja ne kokoontuvat koulupäivän jälkeen. Kerhotoiminta vahvistaa yhteisöllisyyttä, tukee harrastamisen mahdollisuuksia sekä vähentää yksinäisyyttä.

Koulumme kerhoja lukukaudella 2023-2024:

läksykerho kaikenikäisille
karaokekerho 2.-9.- luokkalaisille
sählykerho 0.- 3.- luokkalaisille
jaliskerho 1.- 9. -luokkalaisille
puuhapelikerho 0.-3. luokkalaisille
musakerho 1.- 6.- luokkalaisille
uinti- ja hengenpelastuskerho 3.- 9.- luokkalaisille
kiipeilykerho kaikenikäisille
kässä- ja kuviskerhot 1.-4. -luokkalaisille sekä 5.-9. -luokkalaisille
bändikerho 0.-9. -luokkalaisille
kokkauskerho 4.-6. -luokkalaisille
palloilukerho 1.-3. -luokkalaisille
loikkakolpa - parkourkerho  3.-6. -luokkalaisille

Lisäksi oppilaille on tarjolla runsaasti eri yhteistyötahojen ylläpitämää kerhotoimintaa. Näistä löydät ajantasaista tietoa osoitteesta https://po1nt.fi/puumala/kerhotoiminta/.

Myös kansalaisopisto tarjoaa monenlaista toimintaa
https://opistopalvelut.fi/puumala/index.php