TEEMAPÄIVÄT

Koulussamme järjestetään runsaasti erilaisia teemapäiviä, joita oppilaat ovat mukana ideoimassa. Retket Norppapolulle kuuluvat koulumme tapahtumiin eri vuodenaikoina. Norppapolku on yksi Saimaa Geopark Puumala -kohteista.
Koko koulun hyvinvointipäivät järjestetään sekä kevät- että syyslukukaudella. Liikunnallisia teemapäiviä on myös mm. sählyn, jalkapallon ja pesäpallon parissa.
Teemapäivinä huolehdimme myös luonnosta ja kouluympäristöstä esim. keräämällä roskia ja kitkemällä vieraslajeja.
Lukukausien viimeiset koulupäivät ovat kotiluokkapäiviä. Silloin unohdetaan normaali työjärjestys ja tehdään mukavia asioita oman luokan kesken.
Teemapäiviä järjestetään myös yhteistyössä koulun ulkopuolisten tahojen kanssa. Tällaisia ovat mm. tapakasvatusviikko, vanhusten viikko ja lasten oikeuksien viikko.

RETKET

Koulussamme retkeillään eri vuodenaikoina, talvisin hiihtäen, luistellen, lumikenkäillen ja sulan maan ja veden aikaan patikoiden, pyöräillen ja meloen. Kevätretki suuntautuu usein Rokansaareen höyrylaiva Wennolla.

Koulumme 7. luokkalaiset pääsevät heti syyslukukauden alussa tutustumaan kauniiseen Saimaaseen melontaretkellä. Retkellä opiskellaan luonnon lisäksi eri oppiaineita mahdollisuuksien mukaan, yövytään teltoissa Saimaan rannalla ja retkiruoat valmistetaan luonnossa. 

Koulumme 8. luokkalaiset viettävät toukokuussa kaksi vuorokautta eräleirillä. Retki järjestetään yhteistyössä Puumalan Erämiesten kanssa. Tälläkin retkellä yövytään luonnonhelmassa.

Yhdeksäsluokkalaiset pyöräilevät Puumalan palkitun Saaristoreitin (kartta). Saimaa ylitetään pyörälautalla. Retkellä yövytään teltoissa kauniin Saimaan äärellä. 

VALINNAISUUS

Koulumme valinnaisaineet yläluokilla ovat:

7. lk elämäntaito, kielet ja kulttuuri, leivonta, luonto, media, teatteri sekä tunnetaidot (painotus)

Näiden lisäksi 8.-9. luokille voit valita B2-kieleksi venäjän tai saksan sekä taide- ja taitoaineiden syventäviä opintoja (kotitalous, kuvataide, käsityö, liikunta ja musiikki). 9. luokalla sinun on mahdollista valita jatko-opintojen tueksi englannin ja ruotsin kurssit.

TYÖAJAT

Syyslukukausi 10.08. – 21.12.2023 (91 työpäivää):
Syysloma 23.10. – 27.10.2023 (viikko 43),
Joululoma 22.12.2023 – 07.01.2024.
Lauantai 9.9.2024 on koulupäivä.

Kevätlukukausi 08.01. – 01.06.2024 (97 työpäivää):
Talviloma 26.02. - 03.03.2024 (viikko 9).
Kevätlukukaudella on yksi lauantaikoulupäivä 4.5.2024.

Koulun työaika on 190 työpäivää, joista vähennetään arkipäiviksi osuvat itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä.
Koulupäiviä lv 2023-2024 on 188.

Puumalan yhtenäiskoulun työajat lukuvuonna 2023-2024 (pdf)

 

KOULUNKÄYNNIN TUKI

Pienessä koulussamme on runsaasti henkilökuntaa (opettajia, erityisopettajia, koulunkäynninohjaajia) ja pienet opetusryhmät.
Opettajat ja koulunkäynninohjaajat tekevät tiivistä yhteistyötä. Näin pystymme kohtaamaan jokaisen oppilaan yksilöllisesti ja varmistamaan, että jokainen saa tarvitsemansa tuen. Tunnemme toisemme hyvin.

Koulussamme on toimiva oppilashuolto. Oppilashuoltohenkilöstö on paikalla viikoittain.